Saltar a continguts

Bon Dia Gàmbia ONG

Navegació

Menú principal

Clima, flora i fauna

Imatge de complement
Ampliar imatge
CLIMA

Gàmbia té un clima subtropical amb dues estacions ben diferenciades.

Durant l'estació seca, de novembre a maig, les temperatures oscil·len entre els 21 º C i els 27 º C i la humitat relativa se situa entre el 30% i el 60. Bufa durant aquests mesos un vent sec provinent del desert del "Sàhara" que proporciona al país un hivern suau i assolellat, de manera que és aquesta la temporada turística alta.

L'època de pluges va de juny a octubre, les temperatures varien entre 27 º C i 42 º C i la humitat relativa és bastant alta. Es produeixen llavors espectaculars tempestes, però, tot i així, és possible gaudir d'unes cinc hores de sol al dia.

FLORA

La vegetació, que és rica i variada, depèn del riu. A l'estuari i la costa atlàntica - plena de nombrosos ramals del mateix - podem trobar un paisatge atapeït de manglars i canyars, mentre les zones baixes d'aigua dolça, riu endins, estan cobertes d'un bonic i exuberant bosc tropical, i el bambú els més característic.

Hi ha també grans àrees poblades d'arbres com el cedre, caoba, cautxú, palma d'oli ... encara que és el baobab el més majestuós, qui esdevé gairebé un símbol nacional.

Imatge de complement
Imatge de complement
Ampliar imatge
FAUNA

En quant a la fauna podem trobar, segons el curs del riu també, cocodrils, hipopòtams, lleopards, porcs senglars, antílops, micos, ximpanzés ... però potser el més important sigui la gran varietat d'aus, que, amb més de 550 espècies catalogades, fan del país un veritable paradís per als amants de l'ornitologia

 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats