Saltar a continguts

Bon Dia Gàmbia ONG

Navegació

Menú principal

Campanyes 2011

Veure galeria
2011-2012
Projecte "Anem a l'Escola

Hem renovat les matrícules 2011-2012 dels nostres nois i noies.
Seguiu així !!!!

 

Veure galeria
Turisme Solidari

Aquest cop hem compartit el nostre viatge amb col·laboradors i responsables de la Fundació Johan Cruyff, i els hem mostrat part d'aquest país que tant estimem, Gàmbia.
Hem visitat llocs espectaculars com el manglars de Lamín, les platges de pescadors de Sanyang i Tanji, ... però per damunt de tot hem conegut la seva realitat més propera: hem entrat a les seves cases, hem visitat mercats, dispensaris i col·legis, i el que és més important hem compartit el nostre temps amb ells, hem conegut les seves inquietuds i necessitats, ens hem apropat a les seves vides.
Com sempre ha estat una gran experiència i molt enriquidora, han quedat captivats per Gàmbia i la seva gent

 

Veure galeria
Per què rius Basiru?

En Basiru va néixer amb la deformitat coneguda com a peu var equí. Es una deformitat que al primer món es fàcilment esmenable amb una petita operació però un cop més un metge carnisser va destrossar-li la vida: li va tallar un peu i sort que la mare no va deixar que li tallessin l'altre. Ara a part dels peus deformes també té els genolls afectats perquè moltes vegades camina de genollons. Esperem rebre els informes mèdics per a estudiar la possibilitat d'operar-lo o veure que és el més adient per a ell.
Tot i això, ell no perd el seu somriure i està molt content amb la seva samarreta del Barça, signada pel mateix Leo Messi. En Basiru és un gran culé.
Des d'un temps fins aquí estem ajudant a la família per a que tinguin cura d'ell, i els hem subministrat 4 sacs de 50 kg. d'arròs, d'un en un i a mesura que el van consumint.
La foto de la portada és maca i feliç, si cliques a la icona de sota veuras una crua realitat, si ho prefereixes estalviat'ho

 

Veure galeria
Una cadira per al Sainey
Lamin

En Sainey Danso va patir un accident i lesió jugant a futbol quan era petit, una negligència mèdica, per dir-ho d'una forma suau va fer la resta. Va quedar incapacitat de la part esquerra del cos i mai més podrà caminar i difícilment podrà valdre's per ell mateix. Gràcies a la FUNDACIÓ JOHAN CRUYFF se li va fer entrega d'una cadira de rodes adaptada que li farà la vida un xic més fàcil.

La vella cadira que tenia i que no el permetia ser autosuficient, la varem recollir i portar al Departament de Recuperació de Minusvàlids de Social Welfare per a ser utilitzada com a recanvis o reparada.

 

Imatge de complement
Entrega de medicaments i material sanitari
Missió Mèdica Cubana

Ens varem entrevistar i se li va fer entrega del material mèdic i sanitari que vem portar al Dr. Félix Guimaraes, cap de Pediatria de l'Hospital Royal Victoria de Banjul, professor universitari i membre de la Missió Mèdica Cubana. Va ser molt interessant i ens va transmetre el seus neguits i necessitats, la seva visió personal de la situació, així com les limitacions i frustracions que pateixen, produïdes pel propi sistema, poca preparació del personal i la corrupció. Les condicions d'estrés és molt gran i s'ha de reconèixer la gran aportació i fortalesa d'aquests metges i col·laboradors cubans.

Relació de material entregat:
- Una bàscula pesabebès per al Dept. De Neonatologia del RVTH de Banjul (donació de FENIN Federación Española de Empresas de Tecnología Sanitaria.)
- Sutures quirúrgiques de múltiples calibres i fils (donació de B. Braun Surgical, S.A.)
- Assortiment de material sanitari: venes coban, mascaretes sanitàries, esparadrap quirúrgic, micropore, apòsits estèrils de diferents mides i aplicacions, etc (donació de 3M España, S.A.)
- Guants de làtex (donació de Laboratorios Zambón)
- Medicines d?us habitual (Ibuprofè, Paracetamol, altres analgèsics i antiinflamatoris, etc)
- Complements minerals (Potasi, Ferro)

Valorat en més de 7.000 EUR

Tot aquest material se li va entregar directament a la Missió Mèdica Cubana per a evitar la corrupció i malversació que es pugui fer per part del personal sanitari gambià.

 

Annex: Albarans i factures  (pdf 3.43MB)
Imatge de complement
Entrega de biberons i xumets
Social Welfare Banjul

Hem fet entrega al Departament de Benestar Social per que es faci arribar els orfenats de Gàmbia:
- 44 biberons
- 200 xumets
A més també s'ha fet entrega directa de biberons i xumets a varies famílies
Gràcies a la donació de Roche Diagnostics

 

Annex: Certificats  (pdf 570.13KB)
Veure galeria
Kerrgallo

Varem visitar als nostres amics de Kerrgallo. La nostra arribada va ser un dels moments més emocionants del viatge, els nens aplaudint i corejant el nostre nom és un record que no es podrà oblidar mai. Que malgrat el que passi i la mesquinesa dels blancs, ells et recorden, t'estimen i et valoren. Gràcies Yuma, gràcies Bubba, Modou, Aliu,... i sobretot gràcies als nens, innocents i purs, sempre estareu en els nostres cors.
Varem compartir i gaudir del boníssim "benachin", de la gran xocolatada i pel damunt de tot del seu temps i companyia.
Ens van transmetre els seus neguits, temors i desencisos, les seves ganes de créixer, els seus desitjos i somnis... no us deixarem sols.

 

Veure galeria
La Casa Dormitori ja és una realitat !!!
Kerrgallo

Hem supervisat les obres ja acabades dels dormitoris, Les obres ja finalitzades, les parets pintades, els llits llestos, la fosa asèptica, els wàters i dutxes a punt,...
Gran part dels nens ja estan dormint en uns llits i condicions dignes, la seva vida ha canviat radicalment.

UN GRAN ÈXIT... gràcies a tots els que ens doneu suport, sense vosaltres no hagués estat possible

Potser algun dia si les coses canvien a Buniadu, podrem acabar la feina començada i fer-ho arribar a tots els nens de Kerrgallo

 

Imatge de complement Ampliar imatge
Compra i subministrament de mongetes
Kerr Gallo

Hem col·laborat amb el subministrament de dos sacs de mongetes seques, total més de 100kg, de cara a enriquir la dieta dels nens de Kerr Gallo.
Les mongetes són una gran aportació mineral i calòrica, barrejades amb l'arròs.

 

Imatge de complement
Sabó, raspalls i dentífrics
Kerrgallo

Continuant amb la campanya higiènica i de formació que varem iniciar l'any passat, hem fet entrega directament a en Yuma, de totes les pastilles de sabó, raspalls i pasta de dents que es van recollir al I TORNEIG DE PÀDEL "BON DIA GÀMBIA", organitzat pels postres amics del Pàdel Cornellà.
MOLTES GRÀCIES

 

Veure galeria
Seguiment escolar

Hem fet un seguiment dels nens que tenim esponsoritzats, comprovant el seu estat i evolució, a espera de rebre les notes a començament d'agost:
La Merro i la Mama segueixen en la seva línia habitual positiva, com la Jankey i l'Alagie. L'Omar és un fora de serie, i els dos grans l'Alhagie Sidibeh i el Lamin progressen i ja estan a punt d'acabar.
La decepció ha estat la Bintou, que li costava molt perquè va començar massa tard i a més té problemes d'adaptació i relació, i ha abandonat els estudis. Ens hem enfadat molt amb el seu tutor. Ja que no estudia estem mirant la possibilitat que entri d'aprenent a un taller de costura

 

 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats