Saltar a continguts

Bon Dia Gàmbia ONG

Navegació

Menú principal

Campanyes 2009

Imatge de complement Veure galeria
Hem esponsoritzat la campanya agrícola 2009

Al llarg dels anys el nivell de recol·lecció ha caigut drasticament a Bissari i els seus voltants. Això ha provocat situacions de fam i escassetats alimentàries, amb el conseqüent empitjorament de la salut de la població, especialment dones i nens que són més vulnerables.
Debut a les escasses pluges de temporades passades, l'aldea precisa de l'ajut i el subsidi per aconseguir les llavors necessàries per a poder sembrar la propera campanya agrícola 2009.
L'última estació sols 3 compounds van poder aconseguir la quantitat suficient per ells mateixos.

Imatge de complement

28 sacs de llavors de cacahuet
16 lt abonament químic
2 bombes químiques de motxilla
6 màscares respiratòries

Imatge de complement
Dispensari mèdic

Hem col·laborat amb la construcció del dispensari mèdic de Bissari, amb la compra i subministrament de les portes, finestres, pintura i materials de construcció

Veure galeria

Visita als nostres amics de Bissari, on se'ls va fer entrega d'aliments. També es va fer una gran xocolatada amb tots els nens d'ambdós poblats.
Control de l'estat de les obres que hem finançat del dispensari.
Vam portar a l'Hospital de Bwiam a nou nens amb diverses malalties i ferides.


(Fes click a la icona)

Veure galeria
Campanya agrícola

Continuant amb el nostre suport al desenvolupament agrícola de Bissari, hem contribuit amb el subministrament de fertilitzant per al cultiu del cacahuet, de totes les granges.

Imatge de complement Ampliar imatge
Subministrament d'aigua

Ens hem entrevistat amb el Departament de Foment Comarcal, per incloure Bissari Sinchu en el pla pilot d'instal·lació d'aigua corrent a la zona.

Imatge de complement
Formació personal sanitari

Ens hem entrevistat amb el Departament de Salut, per a la formació de dos tècnics sanitaris per a la gestió i control del dispensari en construcció de Bissari.


Veure galeria

Entrega de dues cadires de rodes, caminadors i crosses, al Departament de Recuperació de Minusvàlids d'Assumptes Socials de Banjul.
Hem visitat el centre de manteniment i confecció de pròtesis, als que ens hem compromès a fer-los arribar una màquina de soldar electrònica.

Imatge de complement Ampliar imatge

Entrega a l'Hospital Royal Victoria Teaching de Banjul, de dosis de retrovirals contra el VIH, anestèsia bucal i xeringues, donades amablement pels nostres col·laboradors.
També ens hem entrevistat amb els metges cubans (en aquest moment en hi ha 136 desplaçats a Gàmbia), encarregats de l'atenció especialitzada i formació dels metges gambians, qui ens han estat explicant en les condicions en que treballen i de les necessitats que tenen.

Imatge de complement

Compra i repartiment d'aliments.
Repartiment de roba i calçat

Imatge de complement Ampliar imatge

Visita del centre assistencial de Brufut, on hem fet entrega de medicaments i dos estetoscopis

Imatge de complement

Compra i repartiment d'aliments.
Gran xocolatada.
Repartiment de roba i calçat

Veure galeria

Hem contactat amb dues nenes i quatre nens per esponsoritzar-los el curs escolar 2009-2010. Hem parlat amb els seus pares i en alguns casos també hem pogut parlar amb els seus futurs mestres.

(Fes click a la icona)

Imatge de complement Ampliar imatge

Ens vam trobar estirat a la carretera a en Moudou, un home malalt de malària, que havia anat a demanar ajuda a un conegut del seu pare; com que no el van poder rebre, se'n tornava cap a casa seva a peu (15 km!!!). Defallit per la malaltia i per la calor, va caure a terra. Els cotxes anaven passant i ningú el recollia. Portava varies hores allà estirat. El vam recollir i el vam portar a l'Hospital Royal Victoria, on els metges el van atendre ràpidament. Si hagués passat alguna hora més, sota aquella forta calor, segurament hauria mort, i passaria a ser una estadística, o potser ni això ...

Veure galeria

Hem verificat i reactivat l'estat de les obres de rehabilitació de l'escola: s'ha reparat i pintat el claustre de professors i s'està adequant el menjador.


Fes click a la icona

Veure galeria

S'ha fet entrega a l'escola de divers material didàctic, higiènic i sanitari.

També hem comprovat l'assistència i evolució escolar, dels nens que tenim apadrinats.
Fes click a la icona

Veure galeria

Entrega de divers material didàctic, higiènic i sanitari, també de roba i sabates.

Compra i subministrament de galledes i gots per a cada aula, per a que els nens puguin beure sense la necessitat d'anar a buscar l'aigua al pou

Hem comprovat l'assistència i evolució escolar, dels nens que hi tenim apadrinats.

Veure galeria

Entrega d'un tensiòmetre i divers material mèdic i higiènic, al Dispensari Militar de Berending; on s'atén gratuïtament a la població civil de les rodalies.

Veure galeria

Entrega d'un respirador inhalador, material mèdic i medicines a l'Hospital Royal Victoria de Banjul

Imatge de complement

Entrega divers material mèdic i higiènic (cel·lulosa), a l'Hospital Comarcal de Brufut.

 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats