Saltar a continguts

Bon Dia Gàmbia ONG

Navegació

Menú principal

La Casa Dormitori de l'escola de Kerr Gallo

Cercador

Imatge de complement Veure galeria
JULIOL 2011
La Casa Dormitori ja és una realitat !!!

Els dormitoris, que hem finançat en la seva major part ja estan acabats, les obres finalitzades, les parets pintades, els llits llestos, els wàters i dutxes a punt,...
Gran part dels nens ja estan dormint en uns llits i condicions dignes, la seva vida ha canviat radicalment.

UN GRAN ÈXIT... gràcies a tots els que ens doneu suport, sense vosaltres no hagués estat possible

 Potser algun dia si les coses canvien a Buniadu, podrem acabar la feina començada i fer-ho arribar a tots els nens de Kerrgallo

Imatge de complement Ampliar imatge
ABRIL 2011
Un pas més

Tot i que últimament no rebem gaire informació des de Gàmbia, les obres van avançant, el sostre ja està cobert i els llits acabats.
La Casa Dormitori aviat serà una realitat

 

Veure galeria
GENER 2011
Grans avenços

S'ha acabat l'arrebossat i s'han posats els suports de ferro del sostre. Ara es procedirà a omplir el sol amb la terra excavada del pou cec, anivellar, fer-li un llit d'argamassa i després ciment.
Cal recalcar que el grup dels més grans en especial, i d'altres més joves també, són la força de treball que suporta realment les obres. A més, per a diversos d'ells, suposa un aprenentatge de paleta important. Quan s'acabi el projecte global, s'hauran fet almenys 5 edificis més els serveis. Molts metres quadrats de pràctiques.
Ara anem a contractar un manyà i instal·larem un taller a l'esplanada, de manera que treballi a sou i realitzi en un parell de mesos tots els treballs de ferreria, que inclouran les lliteres, portes i finestres. Amb això pretenem abaratir els costos; a més que alguns dels nois, en fer-li d'aprenent, juntament amb l'aprenent que portarà el ferrer, tinguin un curs pràctic de soldadura

 

Imatge de complement Ampliar imatge
DESEMBRE 2010
Un compromís comú

Els nois, que estan com sempre treballant molt decididament, han començat a cavar la fossa sèptica de 6 x 2'5 metres, i 3 de profunditat que a la part del darrere de la casa dormitori recollirà les aigües brutes dels dues cambres de bany que tindran les habitacions de la casa

 

Veure galeria
DESEMBRE 2010
El matí de Nadal

Les parets ja estan acabades i quasi acabades d'arrebossar, la setmana que vé ja es podrà començar el sostre.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
DESEMBRE 2010
Avancem...

Després d'uns dies de baixa activitat per la Festa del Tobaski s'han reactivat les obres amb gran dinamisme. S'han fabricat el 100% dels blocs de ciment i ja quasi estan acabades del tot les parets, a partir d'ara posar-ho a nivell, arrebossar les parets, col·locar el sostre, fer el pou cec al darrera... i després enrajolar, llits, ... pas a pas ho anem aconseguint.
L'estructura metàl·lica del sostre ja està acabada i llesta per a col·locar

 

Veure galeria
NOVEMBRE 2010
Amunt i amunt

S'han comprat els ferros per fabricar l'estructura del sostre i el manyà ja hi està treballant. Va endavant.

S'ha fet el cèrcol que va, en forma de cinturó, a una alçada de dos metres i ja s'està acabant el metre per sobre d'ell, on van els finestrals: quatre al frontal i quatre al darrere. Cadascun d'ells de tres metres de llarg per 80 cm d'alt. Sobre els que caldrà fer un altre cèrcol perquè les obertures de tres metres siguin fortes; i sobre d'aquest cèrcol aixecarem un metre més de blocs, sobre els que s'instal·larà l'estructura metàl·lica del sostre.
L'alçada dels murs tindrà 4 metres, perquè l'estància sigui ampla i ben ventilada.

Veure galeria
OCTUBRE 2010
Les obres avancen

Malgrat les pluges, els vents i els entrebancs, les obres avancen i ja es s'han aixecat més d'un metre les parets

Imatge de complement Veure galeria
SETEMBRE 2010
Fonaments

S'han fet les rases per als fonaments i s'ha fet un encofrat de varilles de ferro per a donar consistència a l'edifici.

S'han comprat 15 varilles de 8 mm, 4 de 6 mm, filferro i corda, més quatre bosses de ciment, per fer l'entramat de ferro que s'encastarà en els fonaments.

Veure galeria
AGOST 2010
Marcat del terreny

S'ha marcat sobre el terreny l'espai on s'ubicarà el primer edifici de 20 x 6 metres, amb dos dormitoris per a 24 nens cadascun, amb lavabos i vàters a cada habitació.

Imatge de complement Veure galeria Veure vídeo Ampliar imatge
AGOST 2010
Fabricació de blocs

Primerament s'han fabricat 2050 blocs de morter per a la construcció de les parets.
Se'ls ha subministrat el ciment i les càrregues de sorra necessàries per a que siguin els propis xavals qui fabriquin els maons.

S'han fet servir 53 sacs de ciment i 4 càrregues de sorra

 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats